HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.07. 16:14 pálinkabarát

I. ONLINE PÁLINKA KÓSTOLÓ! - 2. HAMAROSAN KEZDÜNK!

Címkék: első online pálinka kóstoló

Üdv Mindenkinek még egyszer!!!

Nos, reméljük mindenki megkapta a Kóstolólapot, ha esetleg valaki lemaradt róla, vagy nem azért látogatott az oldalra mert részt vesz a kóstoláson, hanem csak kíváncsiskodik, azoknak leírjuk még egyszer a legfontosabb kóstolási tudnivalókat.

1. A kóstolásra előkészített pálinka legyen 16-18 fokos, azaz szobahőmérsékletű!

Ezzel ma már egyre többen tisztában vannak szerencsére. A lehűtött pálinkának kevésbé érezhető a gyümölcsössége és az illata. Pont az a két legfontosabb tulajdonság, ami miatt szeretjük.

2. A pálinkás pohár egy talpas pohár, melynek tulipán formája van.

A felfelé szűkülő pohár jobban megtartja az illóanyagokat, pontosabban koncentráltabban vezeti az orrunkhoz amikor kissé meglibegtetve azt, illatmintát kívánunk venni belőle.

3. Két centnél többet ne kóstoljunk egyszerre!

A borkóstolással ellentétben a pálinkát mindig le kell nyelni! Nyugi, nem zárunk ki senkit, aki többet fog kóstolni, de vegyük figyelembe, hogy az idő előre haladtával romlik az ítélőképességünk. J Nem beszélve arról, hogy az ízlelőbimbóinknak is vannak korlátai.

4. A kóstoló személynek meghűléstől, náthától, fejfájástól, fáradtságtól vagy rossz idegi állapottól mentesnek illik lennie!

Tapasztalatból mondom, hogy a nátha tényleg erősen korlátozza az élvezetet. A rossz idegi állapotról remélem nem lesz senkinek tapasztalata. Ennek elkerülése végett igyekszünk kerülni a nagy blődségeket.

5. Kóstolás előtt nem szabad zsíros, fűszeres ételeket fogyasztani!

Sem az ízlelőbimbókra, sem a gyomorra nincs jó hatással.

6. Kóstolás előtt és közben tilos a dohányozás!

Masszív antibagósként ez eszünkbe sem jutott. És ezúton kérünk is mindenkit, hogy ha már közben kibírta, akkor folytathatja ezen jó cselekedetét a jövőben is… :-)

7. Az érzékszervek közömbösítésére használhatunk például kiflit, sajtot, almát, valamint ásványvizet.

Mi sajtot és almát (héj nélkül jobb) ettünk közben. Tökéletes volt.

CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr741580649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orszgab 2009.12.07. 20:35:27

Sziasztok!
Határozott birs illat, csodálatos íz a kóstolás után. Naon jó :):)
süti beállítások módosítása