HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2010.01.06. 13:56 pálinkabarát

December a pálinka hava volt

Decemberben több pálinka fogyott. A hagyományos házi disznóvágás ugyanis nem képzelhető el kisüsti nélkül.

Somogyban az országos átlagot reprezentálja a szeszes italok és a pálinkák fogyasztása, amely 1 főre vetítve – tiszta szeszre átszámítva – megközelíti a 3,5 litert.

Megyénkben egyre többen keresik a kitűnő minőségű gyümölcsökből készült párlatokat, így a tradicionális szilva-, körte-, barack- mellett egyre népszerűbbek a málna-, birs-, feketeribizli és az erdei termékekből (som, kökény) készült pálinkák – tudtuk meg a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleményéből.

www.kapos.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr181645425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása