Decemberben több pálinka fogyott. A hagyományos házi disznóvágás ugyanis nem képzelhető el kisüsti nélkül.
Somogyban az országos átlagot reprezentálja a szeszes italok és a pálinkák fogyasztása, amely 1 főre vetítve – tiszta szeszre átszámítva – megközelíti a 3,5 litert.
Megyénkben egyre többen keresik a kitűnő minőségű gyümölcsökből készült párlatokat, így a tradicionális szilva-, körte-, barack- mellett egyre népszerűbbek a málna-, birs-, feketeribizli és az erdei termékekből (som, kökény) készült pálinkák – tudtuk meg a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleményéből.
Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...
2010.01.06. 13:56
December a pálinka hava volt
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr941645425
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.