Üdv Mindenkinek még egyszer!!!
Nos, reméljük mindenki megkapta a Kóstolólapot, ha esetleg valaki lemaradt róla, vagy nem azért látogatott az oldalra mert részt vesz a kóstoláson, hanem csak kíváncsiskodik, azoknak leírjuk még egyszer a legfontosabb kóstolási tudnivalókat.
Ezzel ma már egyre többen tisztában vannak szerencsére. A lehűtött pálinkának kevésbé érezhető a gyümölcsössége és az illata. Pont az a két legfontosabb tulajdonság, ami miatt szeretjük.
A felfelé szűkülő pohár jobban megtartja az illóanyagokat, pontosabban koncentráltabban vezeti az orrunkhoz amikor kissé meglibegtetve azt, illatmintát kívánunk venni belőle.
3. Két centnél többet ne kóstoljunk egyszerre!
A borkóstolással ellentétben a pálinkát mindig le kell nyelni! Nyugi, nem zárunk ki senkit, aki többet fog kóstolni, de vegyük figyelembe, hogy az idő előre haladtával romlik az ítélőképességünk. J Nem beszélve arról, hogy az ízlelőbimbóinknak is vannak korlátai.
Tapasztalatból mondom, hogy a nátha tényleg erősen korlátozza az élvezetet. A rossz idegi állapotról remélem nem lesz senkinek tapasztalata. Ennek elkerülése végett igyekszünk kerülni a nagy blődségeket.
5. Kóstolás előtt nem szabad zsíros, fűszeres ételeket fogyasztani!
Sem az ízlelőbimbókra, sem a gyomorra nincs jó hatással.
6. Kóstolás előtt és közben tilos a dohányozás!
Masszív antibagósként ez eszünkbe sem jutott. És ezúton kérünk is mindenkit, hogy ha már közben kibírta, akkor folytathatja ezen jó cselekedetét a jövőben is… :-)
7. Az érzékszervek közömbösítésére használhatunk például kiflit, sajtot, almát, valamint ásványvizet.
Mi sajtot és almát (héj nélkül jobb) ettünk közben. Tökéletes volt.
CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!