Hmmm!
A FŐZDE:
Szicsek a neten:
„A valódi pálinkák ma is ugyanazokban az üstökben, ugyanolyan szakértelemmel készülnek, mint évtizedekkel ezelőtt. A pálinkák több éves ászkolás után az érlelő pincében nyerik el azt a kiváló ízhatást, ami prémium kategóriában az ó-pálinkák előkelő helyét biztosítja. A hagyományos technológia, a kisipari gyártás a garanciája, hogy a fogyasztók asztalára a magyar Alföld termesztett gyümölcsének párlata, mint különlegesség, valódi hungarikum kerül. Az utóbbi évek termékfejlesztéseinek köszönhetően a kis családi vállalkozás ma már Magyarország legszínesebb pálinkaválasztékát képes felmutatni. Ezen termékek minőségét jól prezentálja az a számtalan elismerés, amelyet különböző versenyek díjaiként kapott az adott pálinka és természetesen a főzőmester. A Szicsek család pálinka iránti elhivatottságát hűen tükrözi az egyedülálló kezdeményezés, amely Budapesten, A Magyar Pálinka Háza formájában valósult meg. Hogy mit jelent nekünk, magyaroknak a pálinka, hogy mitől hungarikum, erről szól a Ház. Jelképezi a Szicsek család elképzelését arról, hogy a pálinkának minden eseményen helye van az asztalon.
Jól tükrözi kitartó munkájuk és a legjobb minőséget képviselő pálinkáik sikerességét, hogy a 2009-es gyulai XVII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyen 7 arany-, 7 ezüst-, és 7 bronzéremmel a Legeredményesebb Magyar Kereskedelmi Pálinkafőzde címet hódították el.”
A PÁLINKA:
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült ez a pálinka. Érzékeny aromái miatt nem érett fahordóban, hiszen már rövid érlelés után „legyőzné” a fa.
2006-ban a HunDeszt versenyen ezüst, 2007-ben Gyulán arany érmet nyert, melyet 2009-ben megismételt, ezzel is bizonyítva, hogy tudja tartani a minőséget!
KÜLLEM
Teljesen átlátszó, szép tiszta és tökéletesen tükrös pálinka van előttünk. Ugyan túl vagyunk már négy pálinkán, de az opálosságnak, vagy a zavarosságnak nyoma sincsen.
ILLAT
Szerintünk ez az a pálinka, ami minden résztvevő számára egyértelmű lesz, hogy miből készült. Rendkívül érzékeny aromája van, a benne lévő gyümölcs messziről felismerhető. Kár több szót vesztegetni rá, de azért leírom, hogy egyikünk ezt mondta: „Nincsen kedvem megkóstolni, annyira finom illata van.”
ÍZ
Nagyon zamatos, de azért lehet érezni az alkoholt is! A gyümölcsjelleg egyértelműen felismerhető, semmi fanyarság, semmi erős íz. Szinte „itatja magát”.
Nekünk nagyon ízlett!
KEDVES EGÉSZSÉGETEKRE!
KÖZÖMBÖSÍTENI MÁR NEM KELL!
(Most biztos azt kérditek: „Nincs még egy málna a csomagban…”)
CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!