HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.11.22. 23:35 pálinkabarát

Rossz pálinka - jó pálinka

Címkék: a pálinkáról

 

Attól, hogy pálinkának nevezünk egy italt, még közel sem biztos, hogy az jó is! Az alábbiakban a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács segítségével bemutatjuk, hogy mik különböztetik meg a jó pálinkát és a rossz pálinkát.

A rossz minőségű pálinka:

- gyenge minőségű, értéktelen gyümölcsökből készült;
- arctala, a szakmaiságot nélkülözi, egyedüli értéke a jelentős alkoholtartalom;
- 18-20 fokon kihangsúlyozza a hibáit, a hibák elfedik eredendően kevés értékét, élvezhetetlen;
- zavaró illatalkotók (ragasztó, higító, aceton), nehéz, szúrós érzet;
- diszharmonikus, nehéz, darabos, főtt, kozmás, égett, dohos, svanykás ízérzet;
- mértékletes fogyasztása is kellemetlen élményt nyújt, ráadásul egészségtelen.

Ellenben a jó minűségű pálinka:

- kiváló minőségű, válogatott gyümölcsből készül;
- egyedi értéket hordoz, utal alkotójának ízlésvilágára, szakmaiságára, elkötelezettségére;
- 18-10 fokon speciális pohárban fogyasztva kiteljesedik szépsége, illatgazdag, élvezhető;
- tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok;
- harmonikus, karakteres, hosszantartó gyümölcsös ízek;
- mértékletes fogyasztása élményt nyújt, a kulturált alkoholfogyasztás része, és a gasztronómiai élvezetek kiteljesítője.

 

Soha ne feledjük:

A rossz pálinka a pálinkák jó hírnevét rontja! Az olcsó pálinkát fogadja fenntartással!

A jó pálinka azonban a magyar kultúra része, hungarikum!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr48634632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása