HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.07. 15:42 pálinkabarát

I. ONLINE PÁLINKA KÓSTOLÓ! - 1.

Címkék: első online pálinka kóstoló

 Üdv Mindenkinek!

Sokan kérdezték Tőlünk, hogy honnan jött az ötlet az online kóstoláshoz, és mit is akarunk ezzel elérni. Az ötlet részben saját kútfő, részben innen-onnan elkapott információkból állt össze. Valahol Franciaországban egy forgalmával elégedetlen borász kitalálta, hogy bormintákat palackoz kis űrtartalmú üvegekbe, melyeket az Interneten értékesít a borai iránt érdeklődő közönségnek. Ha a vásárló meg volt elégedve a kóstolóval, akkor amennyiben rendelt ugyanabból a borból nagyobb kiszerelésben, akkor a kóstoló árát levásárolhatta.

Ez adta az inspirációt a mai eseményhez.

Célunk azonban több, mint egyszerűen a forgalmunkat növelni. (Nem vagyunk szentek, nincs miért azt mondani, hogy ez nem érdekel minket. Az online kóstolás egyben egy jó (vagy rossz) marketing fogás, amivel szeretnénk növelni a vásárlásainkat.) Szóval, azt is szeretnénk ezzel a kóstolással, hogy minél szélesebb körben terjedjen el a kulturált pálinka fogyasztás. Bár mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan issza meg a pálinkáját, jó lenne, ha a Józsi bá’ kerítésszaggató páleszétól való sárga földig részegedés helyett egyre több emberben merülne fel az igény a minőségi pálinkák, minőségi fogyasztása iránt. Félreértés ne essék, ez alatt nem a kapros lazac és a kaviár között, kitartott kisujjal megivott pálinkafogyasztást körbelengő sznobságot értjük.

A kulturált fogyasztás népszerűsítése mellett szeretnénk megkönnyíteni a pálinkával most ismerkedő bizonytalankodók döntését is. Ezért kínáljuk kóstolásra öt különböző főzde, öt különböző gyümölcsből készült pálinkáját. A teljes palettát végigkóstolni szinte képtelenség lenne, de némi támpontot azért adhat ez az öt íz.

Az utolsó érvünk a kóstoló megszervezése mellett pedig az volt, hogy sokan vannak, akiknek idő vagy földrajzi távolság miatt nincs lehetőségük elmenni egy pálinka kóstoló programra, vagy egyszerűen nincs kedvük kimozdulni otthonról, vagy barátokkal együtt a megszokott környezetben akarják önfeledten élvezni a pálinkákat. Tisztában vagyunk vele, hogy nem tudjuk visszaadni azt az érzést, amit egy „három dimenziós” pálinka kóstolás ad, de azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindenki arra az érzésre vágyik.

A céljaink mellett a másik nagy „kérdéskör” arra vonatkozott, hogy mi akik nem vagyunk pálinka szakértők, hogyan fogjuk ezt az egészet levezényelni? Hát igen, ez fontos kérdés. Megígérjük, hogy nem fog elszállni az agyunk, nem fogjuk magunkat mindenkinél okosabb és hozzáértőbb pálinkamesternek gondolni. A szakszerű kóstolás leírása mellett bemutatjuk a főzdéket, az adott pálinkákat és azt, amit MI ÉREZTÜNK ÉS GONDOLTUNK a pálinka kóstolása közben. Kicsit olyan lesz ez, mint a verselemzés a gimiben. Pontosabban nem olyan, mert ott a szabad gondolat és érzés kevésbé szárnyalhatott.

Szóval ne várjon senki konkrétumokat, és ne lepődjön meg senki a leírtakon, főleg annak tükrében, hogy volt olyan pálinka, melyre sorban így érkeztek a tippek: Ez körte! Tutira birs! Ááá, barack! :-) Ebből is látszik, hogy inkább szeretjük, mint értjük. Vitatkozni, véleményeket leírni szinte kötelező… :-)


Nos, már csak 2 dolog van!

Arra kérjük kóstolóinkat, hogy az este folyamán értékeljék majd küllem, gyümölcsjelleg, íztisztaság és harmónia szerint egy 1-5 pontos skálán a pálinkákat. Az értékeléshez szöveges megjegyzés is csatolható! A pontokat és a véleményeket várjuk az info@palinkamuhely.hu címre, hogy minél hamarabb kiértékelhessük.
Az értékelésekért cserébe +500 forint vásárlási kedvezményt adunk, szintén január 31-ig!

A másik pedig az, hogy az eredeti tervektől eltérően, a bejegyzéseket -szép magyar szóval- lehet kommentelni majd regisztráció nélkül is. (Ezt nem sikerült megoldani, elnézést kérünk!!!) Nem ígérem, hogy minden kérdésre válaszolunk egyből, de igyekezni fogunk.

CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr891580552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása