Jöhet a következő almatermésű.
A FŐZDE:
Mondhatnánk nem kis főzdéről van szó!
Ez nem csak a minőségre, hanem a méretére is vonatkozik. A főzde legújabb beruházásának köszönhetően a pálinka tároló és érlelő épületben egyszerre
Fontos momentum a főzde életében a 2005-ös Magyar Termék Nagydíj elnyerése, hiszen ezt a díjat soha ezelőtt nem ítélték oda pálinkának!
Zsindelyes a neten:
„A lepárlás hagyományos kétlépcsős vörösrézüstben történik, mely egy 487 literes főzőüstből és egy 328 literes finomítóból tevődik össze. Készülékünk hagyományos fatüzelésű volt, de az egyenletes lepárlási hőmérséklet érdekében áttértünk a gőzfűtés alkalmazására. Ezzel biztosítani tudjuk az állandó hőmérsékletet és így a főzési folyamat fokozott kézben tartását.
A pálinkafőzés befejezése után termékeinket saválló tartályokban több hétig pihentetjük, ahol állandó hőmérsékleten kialakulnak a kívánt íz és zamatanyagok. Csak a megfelelő érzékszervi tulajdonságok kialakulása után palackozzuk és adjuk kereskedelmi forgalomba.”
A PÁLINKA:
A birsből készült pálinka finom alma és körte jellegű, és szép bodza virágjegyekből épül fel, amelyeket finom fűszerek, könnyed citrus hangsúly és kevés muskotályosság jellemez. A feldolgozási technológiától függően az illatban és ízben karakteresen megjelenik a fanyar héj jelleg és a könnyed, tiszta kompótjegy.
KÜLLEM
Nagyon tiszta és szép tükrös pálinka! Semmi kritikai észrevétel nem volt.
ILLAT
Műhelytitok, hogy mi az illattal kezdtük, amit bekötött szemmel követtünk el, mert kíváncsiak voltunk, hogy mennyire felismerhető a gyümölcs. Nem tudom, hogy a nemrég befőzött birsalma illata hagyott-e mély nyomot segítőimben, vagy valóban ennyire jellegzetes volt az illat, de mindketten határozottan beazonosították, hogy itt bizony birsalmával van dolgunk. Én sajnos ritkán találkozom birsalmával, így nehezebben tudtam beazonosítani. Illetve én tudtam, hogy az van benne, de ha nem tudtam volna, biztosan nem jövök rá. Összességében azonban egy nagyon kellemesen fűszeres illat fogadott!
ÍZ
Határozott ízét hosszan lehet érezni. Nem csíp és nem mar. Gyümölcs jellegét szépen lehet érezni már a szájban forgatva is. Finom volt! J
KEDVES EGÉSZSÉGETEKRE!
JÖHET EGY KIS KÖZÖMBÖSÍTÉS!
CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!