HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.11.20. 23:17 pálinkabarát

Rékasi Károly: a pálinka az önbecsülés itala

Címkék: hírek

Az önbecsülés itala, ezt vallja a pálinkáról Rékasi Károly színművész, aki egy ideje maga is egy balatoni pálinkafőző résztulajdonosa.

A Rékasi Károly nevével is fémjelzett Rex pálinkák Balatonszárszón készülnek, királyi pálinkáikat a Márton-napi pálinkafesztivál vendégei is megízlelhették Siófokon.

Az elsőalkalmas rendezvényt a kulturált pálinkafogyasztás jellemezte, az érdeklődők maguktól a pálinkák készítőitől tanulhatták meg, hogyan is kell fogyasztani e hungarikumot.


Rékasi Károlynak is megvan a maga jótanácsa, mint mondta: az egykor a királynő életvizének is nevezett pálinkát középkori szobahőmérsékleten, azaz 18-20 fokosan kell kínálni, és az italt nem szabad amolyan disznóvágási hangulatban legurítani, hanem kortyonként kell ízlelgetni.

Mint kiderült, a színésztől egyáltalán nem áll távol a pálinkakészítés, hiszen gyermekkorában a szülei is főzettek. Véleménye szerint balatoni pálinkafőzőként nekik kötelességük volt részt venni a siófoki fesztiválon, ahol a 12 pálinkaház közül ők voltak az egyedüli somogyiak.

Az első Márton-napi pálinkafesztivál egyébként meghozta a várt sikert. A rendezvénynek - hála a siófoki férfi dalkörnek - még himnusza is lett.

www.baon.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr421545053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása