HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.11.04. 21:43 pálinkabarát

Visszaesés a szesziparban - pálinkában a remény

Címkék: hírek

Az áfa-és a jövedékiadó-emelés a válságnál is jobban betett a szeszipari cégeknek, sokan azonban a pálinkában látják a kiutat.

Nem elsősorban a válság, hanem az annak hatására megtett kormányzati intézkedések - az áfa-és a jövedékiadó-emelés- viselte meg a hazai szeszesital-piacot. A legnagyobb gyártók is csak a forgalom szinten tartásával számolnak erre az évre.

Az egyes gyártóknál eltérő mértékben csökkent a különböző szegmensek árbevétele, volt, ahol a kommersz italok, máshol a középkategóriás minőségi termékek, vagy a prémium áruk szenvedték el a legnagyobb visszaesést.

Egy gyors körképből kiderül: a legnagyobb hazai gyártók közül többen is a prémium szegmens bővítésében látják a kiutat. A pálinka elmúlt években tapasztalt hatalmas sikerei egyértelműen ebbe az irányba tolják a keresletet.

www.penzcentrum.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr781544839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása