HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.02.25. 21:08 pálinkabarát

Önnek melyik a kedvenc pálinkafőzdéje? - Eredmények

Címkék: szubjektív

Lezártuk a Pálinkaműhely.hu webáruház első -kísérleti- szavazását, melyen a Szicsek Pálinkafőzde kimagaslóan szép eredményt elérve diadalmaskodott.

Szeretnénk leszögezni, hogy az eredmény a webáruház látogatóinak és vásárlóinak a szavazatai alapján alakult ki. Minden leadott szavazat egy vélemény a kedvencről, a lista nem a szakma hivatalos állásfoglalása.

Nagy örömünkre minden résztvevő pálinkafőzde kapott szavazatot, és a mi titkos kedvencünk is jól szerepelt, bár a hőn áhított dobogóról lemaradt.

Eredmények:

I. Szicsek pálinka
a szavazatok 31,30%-val

II. Bolyhos pálinka
a szavazatok 9,54%-val

III. Zsindelyes pálinka
a szavazatok 9,16%-val

4. Márton és Lányai pálinka
(7,63%)

5. Panyolai pálinka
(7,25%)

6. Agárdi pálinka
(6,49%)

7. Zwack pálinka
(5,34%)

8. Kőkötő-Thummerer pálinka
(4,96%)

9. Tarpa pálinka
(3,82%)

9. Bestillo pálinka
(3,82%)

10. Békési pálinka
(3,44%)

11. Savanya pálinka
(3,44%)

12. Rézkatlan pálinka
(1,91%)

13. Csalló pálinka
(1,15%)

14. Brill pálinka
(0,76%)
 

Forrás: http://palinkamuhely.hu/Onnek_melyik_a_kedvenc_palinkafozdeje-o136

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr48966196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

insert_click · http://www.kutyapoint.hu/ 2009.02.26. 11:02:14

A vásárosnaményi pálinkafőzde miért maradt ki? Nekem ők a kedvenceim...;)

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2009.11.26. 10:39:00

Érdekes lista, természetesen elfogadom hogy ez is egyfajta szavazás eredménye, de a lista szakmailag nem a minőséget, a minőségi pálinka "készítők" rangsorát mutatja. Csak úgy szubjektíven, de szilárd szakmai alapon, az alábbi sorrend nélküli minőségi gyártókra gondolok:Brill, Zwack, Agárd, Bestilló, stb.Nem az a baj, ha különböző listák készülnek, különböző szempontok alapján, hanem az, amikor a szakmaiság, a minőség nem jelenik meg kellő súllyal a listán szereplő gyártók mögött.Ez viszont - sajnos - a jelenlegi pálinka-termelési-fogyasztási kultúra hiányosságainak köszönhető, és azoknak akik ezt a szintet képviselik küszöbérték alatti szakmai alázattal. Kár!

pálinkabarát · http://palinkabarat.blog.hu 2009.11.26. 11:56:28

@sompalinka:
Teljesen igaz.
Sajnos nem volt egyértelmű az eredeti bejegyzés, ezért ezt közbeszúrtam:
Szeretnénk leszögezni, hogy az eredmény a webáruház látogatóinak és vásárlóinak a szavazatai alapján alakult ki. Minden leadott szavazat egy vélemény a kedvencről, a lista nem a szakma hivatalos állásfoglalása.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2009.11.30. 10:21:58

@pálinkabarát:
Rendben, és mint ahogy említettem lehet ilyen és hasonló listát készíteni, és még tényekkel is igazolható az adott sorrend... de, attól hogy nem a szakma állásfoglalása, attól még lehetne a termék mögött kellő színvonalú szakmaiság, mert ekkor tehetnénk valamit a fogyasztási kultúra, a fogyasztói "közízlés" formálása ügyében. Ez lenne a lényeg,így találkozhatna a fogyasztó az igazi minőséggel,a minőségi kedvenccel, a minőség nyújtotta élménnyel, az igényességgel.De talán ez az idő is eljön egyszer!
süti beállítások módosítása