HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2010.01.14. 09:17 pálinkabarát

Az adó miatt füstölögnek

Címkék: hírek

Egyelőre nehezen megjósolható, pontosan milyen hatásai lesznek az alkohol- és
cigarettapiacra a január elsején életbe lépett jövedékiadó-emelésnek. A
szakemberek szerint a vásárlóerő az olcsó és a csempészáruk felé fordul majd.
Nem vár sok jót a változásoktól Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. vezérigazgatója sem. - A recesszió miatt az adóváltozásokat már tavaly sem hárítottuk át a vásárlókra, s ezt most sem tesszük meg - hangsúlyozta a pálinkamester, aki leghamarabb 2010 második félévében lát némi lehetőséget az áremelésre. Az elmúlt évet értékelve ugyanakkor elmondta, az érdeklődés továbbra is növekszik a pálinka iránt. Békésben már tavaly is érezhető volt a visszaesés A kereskedelemben már a tavalyi év utolsó negyedében is érezhető volt a visszaesés a két területen. Valnerovicz Kálmán, az IPOSZ Békés megyei elnökségi tagja, mezőberényi ABC-tulajdonos szerint félő, hogy a január elsejei változások miatt tovább erősödik majd a feketepiac, ami újabb kiesést jelent a hazai vállalkozásoknak. - Borítékolható, hogy tovább csökken a kereskedők bevétele - hangsúlyozta kérdésünkre a szakember. A dohányzók közül már egyébként is sokan saját maguk sodorják meg füstölnivalójukat, s valószínűleg még többen választják majd ezt a módszert.

www.bmhirlap.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr641665198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása