HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.11. 13:24 pálinkabarát

Luca napi pálinkaünnep Nyíregyházán

Címkék: fesztivál program

Az ország tíz leghíresebb főzdéjének részvételével, Luca napi pálinkaünnep kezdődik pénteken a nyíregyházi sportcsarnokban, ahol két napon át kóstolgathatják a hungarikumnak számító italkülönlegességeket az érdeklődők. A városi sportcsarnokban a kóstoláson túl lesznek koncertek is, a fellépők között a Szikora Robi és az R-Go Gidák és a Back II. Black, Fenyő Miklós és Dolly Roll valamint az Irigy Hónaljmirigy is.

Az italseregszemlén ott lesz a térség három világhírű röviditala, a Szabolcsi almapálinka, a Szatmári szilvapálinka és az Újfehértói fürtösmeggy. Újnak számító nedűk is bővítik a választékot, így például az Érpataki Zsindelyes Főzde birspálinkája. A gyümölcspárlatok által keltett éhséget egyebek közt tirpák disznótorossal és lapcsánkával csillapíthatják majd a kóstolók.
  
A péntek esti, 18.00 órakor kezdődő megnyitón a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai invitálják kortyolásra a vendégeket. A lovagrend tagjai egyben figyelmeztetnek a kulturált pálinkafogyasztás fontosságára, hangsúlyozva a "kis mértékben orvosság" elvet, és elutasítva a mondás második részét, miszerint "nagymértékben gyógyszer".

Egy órával később öt órás monstre koncert, retrófesztivál kezdődik, amelyen fellép Fenyő Miklós, a Dolly Roll, az Irigy Hónaljmirigy, Szikora Robi és az R-GO Gidák, valamint a Back II. Black.

A pálinkaünnep szombaton este tízkor fejeződik be.

www.hirado.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr41590268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2009.12.20. 22:53:51

"Az ország tíz leghíresebb főzdéjének részvételével, Luca napi..." idézet jól hangzik, de önmérséklet szükségeltetne az írás szerzőjétől. Csak érdeklődöm - elnézést a tájékozatlanságomért- melyik az ország 10 leghíresebb főzdéje, ez az állítás mivel igazolható, létezik valami reprezentatív közvélemény kutatás, vagy KSH.adatról van szó? Tényleg csak kíváncsiságom okán érdekelne a rangsor, szívesen megismerném a tíz leghíresebb szakmai műhelyt. Köszönöm.
süti beállítások módosítása