HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.08. 09:47 pálinkabarát

Pálinkát a pálinkás vitrinbe

Címkék: hírek

December 5-én, a II. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretén belül átadták a 2009. évi országos győztes Prekop Gönci Barack pálinkát a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak.

Ekkor avatták fel a múzeum pálinkás vitrinét, melybe elhelyezték a korábbi győztesek (Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. - Szeder pálinka 2006; a Bolyhos és Fia Bt. - Cigánymeggy pálinka, 2007; és a Szicsek Pálinkafőzde Kft.- Ágyas Körte pálinka, 2008 egy-egy palackját is.

Lovász Sándor, a II. Szent Miklós Pálinka Ünnep ötletgazdája, nyitotta meg az ünnepséget, mely a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Főigazgatójának, Dr. Fehér Györgynek köszöntőjével folytatódott. Beszédet mondott többek között Font Sándor, a Gyülölcspálinka-Főzők Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke.

A felszólalók reményüket fejezték ki, hogy a magyar pálinkavilág és a „pálinkabarátok” segítségével a Pálinka a közeljövőben a világ egyik legrangosabb, valódi gyümölcsből készült párlata lesz. A jövőben munkát és megélhetést biztosíthat sok ezer embernek.

www.turizmusonline.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr461582085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása