HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.08. 00:46 pálinkabarát

Igazi hungarikum a pannonhalmi törköly

Címkék: hírek

Eredetvédett lett a pannonhalmi törkölypálinka.

Az erről szóló határozatot a győri Szent Miklós templomban tartott istentisztelethez kapcsolódóan adta át Gráf József agrárminiszter Barabás Attilának, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatójának.

A pálinka-lovagrend hagyományos találkozóján lepalackozták az igen nagy multú italt, amit Tóth András görög-katolikus parókus meg is szentelt.
Barabás Attila elmondta: az uniós csatlakozással a magyar pálinka általános eredetvédelme megtörtént, ezt követte az a folyamat, amikor az egyes régiónkhoz kapcsolódó, konkrét termékek eredetvédelméről határoztak.

Az első lépésben a szatmári szilvapálinka, s most - nyolcadikként - a pannonhalmi törkölypálinka emelkedett erre a dobogóra. A sor remélhetőleg folytatódik - mondta a Kisalföldnek Barabás Attila.

www.kisalfold.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr601582079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása