HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.07. 18:47 pálinkabarát

I. ONLINE PÁLINKA KÓSTOLÓ! - 3. MÉG PÁR FONTOS INFÓ!

Címkék: első online pálinka kóstoló

A friss és az érlelt párlatok gyümölcsaromáiból karakteresen megkülönböztethetőek a frissgyümölcs- (szilva, körte, alma stb.) és az aszalt gyümölcsaromák (szilva, füge, mazsola). Az érlelt párlatokra jellemző a mogyoró és mandula illat. Almástermésű gyümölcsök (körte, alma stb.) friss párlataiban jelentkeznek még bors-, vanília- és fahéj-illatkomponensek. A legértékesebb illatalkotók a virágaromák (rózsa, ibolya, akác, szegfű, jácint stb.), melyek hatalmas intenzitással vannak jelen mind az érlelt, mind a friss párlatokban. A friss párlatok jellemző kiegészítő aromái a citrusok (narancs, kivi, banán, citrom).
 

Pálinkahibára utalnak a növényi jellegű illatok, ízek (föld, széna, hagyma stb.). Az élesztős, ecetes, káposztás, sajtra jellemző illatok erjesztési, lepárlási problémára utalnak. Érlelési és hordóhibára utal a fenyőfa, petróleum, kátrány, égetett illat és íz. A füstös aromák: kávé, dohány, pirított mogyoró, pirított kenyér aromáinak megléte szükséges, de dominanciája hordókezelési hibára utal.

CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr231581132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása