HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.11.27. 13:17 pálinkabarát

Gráf: A pálinka becsülete a nemzet becsülete is

Címkék: hírek

A pálinka becsületének megvédéséért emelt szót Gráf József Miskolcon, egy pálinkafőzde bővítésének átadásán péntek este, az agrárminiszter szerint a pálinka becsülete kicsit túlozva a nemzet becsülete is, hiszen az elnevezést törvény védi, csak Magyarország jogosult a használatára.

Gráf József rámutatott: egyetlen ágazatban sem sikerült olyan jelentős eredményeket elérni az utóbbi években, mint a szesziparban. Méltán lehetünk büszkék a pálinkára, hiszen az ital legkiválóbb alapanyaga Magyarországon terem, sehol máshol a világon ilyet nem tudnak előállítani – fogalmazott az agrárminiszter. Emlékeztetett: létrejött a Pálinka Nemzeti Tanács, és országgyűlési határozat védi a pálinkát. Az országban mintegy hatvan kereskedelmi pálinkafőzde működik, a bérfőzdék száma pedig meghaladja a félezret. Az előbbiekben évente mintegy 400 ezer hektoliterfok pálinkát állítanak elő, a bérfőzdékből kikerülő mennyiség pedig mintegy 4 millió hektoliterfok körüli. Ám „ez nem rivalizálás, mindkét formának helye van a piacon” – jelentette ki Gráf József.

www.mno.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr281563278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása