HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2010.01.08. 08:39 pálinkabarát

A szeszpiac meg sem érezte a válságot és az adóemeléseket?

Címkék: hírek

Nem rengette meg a szeszpiacot a nyári jövedéki adó és áfa emelés, derül ki a Népszabadság összeállításából. A Nielsen piackutató adatai szerint a keserűk fogyasztói ára 6%-kal emelkedett, ennek ellenére azoban az Auchan és Tesco szóvivői szerint egyáltalán nem tört meg a vásárlási kedv.

A Nielsen adatai szerint a jövedéki adó nyári 6.3%-os emelése és az áfa 20-ról 25%-ra való emelése a whisky piacán 14, a pálinka piacán 10, a vodka piacán 7, a keserűk piacán pedig 6%-os fogyasztói ár emelkedést eredményeztek.

A Népszabadságnak nyilatkozó Guillemot Katalin, az Auchan szóvivője szerint az adóemelés és a válság sem rázta meg az alkoholos italok piacát, a cégnél darabszámra és értékre is nőtt a termékkör forgalma. Elsősorban a sör, pálinka és keserűk eladásai nőttek. A Tesco szóvivője is ezen véleményt erősíti meg, az alkoholok piaca alig változott.

Ehhez képest a harmadik negyedévben a Zwack számaiban már érdemi visszaesés volt tetten érhető a válság hatására, azonban a menedzsment jelezte, hogy a negyedik negyedben a visszaesés mértéke sokat csökkenhet.

www.portolio.hu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr951649273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása