HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2010.01.06. 08:53 pálinkabarát

Varga Klára: Tulipános poháron át

Címkék: hírek

Kettészakadt Magyarországról beszélünk már jó ideje, s alig emlékszünk valamire, amiben jobb és bal, kormány és ellenzék egyetértett volna az elmúlt években. Pedig tavaly például volt ilyen. A pálinkatörvényt, amely a magyar prémiumpálinkákat és kereskedelmi pálinkafőzdéket védi, nagy egyetértésben szavazta meg az összes parlamenti párt, s aztán jó tett helyébe jót várj alapon idén, az év elején a Destillatán, a gyümölcspárlatok világversenyén 13 ország 188 főzdéje között magyar pálinkaház, az Agárdi lett a világbajnok. Pedig még csak nyolc éve kezdődött a magyar pálinka felfutása a vegyigyümi, illetve a feketecímkés cserkó korszakból, amikor ajánlatos volt sietve lezúdítani a kísérőt úgy, hogy a sör előtt már ne nagyon lehessen érezni az ízét.

Magyar Nemzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr401645414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása