HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2010.01.05. 08:47 pálinkabarát

Pálinka-gyász: ezernyi zugfőzdét számoltak fel

Címkék: hírek

Ezerkétszáz kisüsti pálinkafőző készüléket kobozott el a rendőrség a lakosságtól Dnyepropetrovszk megyében decemberben, amelyet - a közelgő ünnepekre való tekintettel - az iszákosság és a zugpálinkafőzés elleni harc hónapjává nyilvánított a helyi állami hatóság.

A Dnyepropetrovszk megyei rendőrség sajtószóvivői irodájának keddi tájékoztatása szerint a zugpálinkafőzők otthonaiban végrehajtott házkutatások során a rendőrök több mint 10 tonna, eladásra szánt kisüsti pálinkát és 38 tonna cefrét is lefoglaltak. A hatóság 600 esetben vett fel jegyzőkönyvet házilag készített pálinka illegális árusításáról, 100 személy ellen már meg is indult a büntetőeljárás hasonló ügyben.

A rendőrségi jelentés szerint a lakosságtól elkobzott 1200 házi pálinkafőző berendezést kedden semmisítették meg az egyik dnyepropetrovszki fémhulladék-feldolgozó üzemben.

www.stop.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr301645394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása