HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.14. 09:47 pálinkabarát

A H1N1 és a pálinka

Címkék: hírek

Kérdés:
A cseppfertőzéssel terjedő vírus a nyálkahártyáról terjed tovább, lenyelve, a gyomorba jutva elpusztul. Ahhoz, hogy fertőzzön, órákig kell a nyálkahártyán tartózkodnia. Ezért gyakori gargarizálás sós vízzel, fokhagyma, hagyma, pálinka, erőspaprika fogyasztása, az orr nyálkahártyájának sós vízzel való tisztítása megvéd a vírustól.

Tényleg beválnak ezek a módszerek? Kiválthatják a védőoltást? Esetleg segítik a védekezést?
 

ÁNTSZ válasza:
A vírust nem nyeljük le, hanem az a légutakba, valamint a tüdőbe jut, ahonnan nem tudjuk „kigargalizálni”. A „népi gyógymódok” tehát nem elegendők a védekezéshez. A védőoltás és a megfelelő higiénia (zsebkendőbe tüsszentés, zsebkendő eldobása orrfújás után, alapos, szappanos kézmosás…) betartása együttesen védenek.

Azért nekünk, ha nem is kizárólagosan, de van némi bizalmunk a pálinkában...

www.fn.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr751594617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása