HTML

Minden ami pálinka...

Pálinkás hírek, események, rendezvények. A pálinka története, fogyasztási kultúrája, fajtái, főzési eljárások. Minőségi pálinkák tesztjei. Szubjektív vélemények és beszámolók.

Utolsó hozzászólások

Pálinkafogyasztási kultúra - középfokon...

2009.12.13. 11:57 pálinkabarát

Mire figyeljünk a pálinka vásárlásakor

Címkék: a pálinkáról

A közelgő Karácsonyt övező ajándékozási lázban, biztosan sok pálinkabarátnak eszébe jut, hogy egy kiváló pálinkával lepje meg valamelyik családtagját, barátját. A választás öröme maradjon meg nektek, azonban néhány fontos megjegyzést szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani!

 

Ár
A pálinka vásárlásánál nagyon fontos az ár. A pálinka magas adótartalmú termék, ezért ára nem lehet alacsonyabb az adó értékénél - amely a jövedéki adóból és az általános forgalmi adóból áll. Fél liter terméknél az adótartalom ártól függően minimum 700-1000 Ft. Ehhez jön még az alapanyag költsége, valamint a gyártási, csomagolási költség. Ezen adatok ismeretében a feltűnően olcsó pálinka vásárlását célszerű elkerülni.

Küllem
A pálinkának ránézésre homogénnek kell lennie, semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmazhat. A jó pálinka átlátszó, színtelen, ettől természetesen eltér az érlelt és ágyas pálinkák színe.

Csomagolás
Csak azokat a termékeket nevezzük pálinkának, amelyek Magyarországon termett gyümölcsből készültek, és semmilyen más adalékanyagot nem tartalmaznak. Természetesen pálinka felhasználásával készülhetnek kiváló minőségű szeszesitalok, de azokat pálinkának már nem lehet nevezni. Például, ha mézet adunk a pálinkához, akkor a címkén azt fel kell tüntetni és a terméket pálinkának nem lehet nevezni. Ezen kívül a címkén fel kell tüntetni az áru alkoholtartalmát - amely minimálisan 37,5% -, összetételét, készítőjének és/vagy forgalmazójának nevét és címét. Ha sikerült eldöntenünk, hogy milyen pálinkát vásároljunk, akkor a vásárlást követően célszerű annak fogyasztására is odafigyelnünk.

www.palinkamuhely.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://palinkabarat.blog.hu/api/trackback/id/tr191590326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása